За 3-ти път: три3ависим ще има премиера пред и В Център за култура и дебат „Червената къща“, като част от Софийския театрален салон. 

Три екипа от професионалисти, работещи в сферата на съвременния танц, пърформанс и инсталация. Три конкретни фокуса на изследване. Три различни подхода. Една концептуална рамка, която ги обединява: търсенето на решение на дилемата „Независимост-Зависимост“. И един единствен шанс да ги видите заедно, а и да зададете своите въпроси към изпълнителите след това.

„три3ависим 2012“ – програма:
19:00 – 19:10 – пред Червената къща – Zoom In
19:15 – 19:40 – в Червена зала – Cadaver
19:45 – 19:55 - пред Червената къща – Zoom In
20:00 – 20:10 – пред Червената къща – Zoom In
20:15 – 20:45 - в Червена зала – Ако нямате шедьовър, заемете се с нещо друго
20:50 – 21:00 - пред Червената къща – Zoom In
21:05 – 21: 30 – разговор между артистите и публиката.

Модератор: Васил Видински

Времетраене: 150 минути

Билети: на касата на „Червената къща“. Цена - 10/12 лева***

***Пазете си билетите през цялата вечер, тъй като те ще са ви необходими както на входа на Червена зала, така и на входа на пърформанс-инсталацията „Zoom In”, която ще бъде показана пред Червената къща!***

„Zoom In“, пърформанс-инсталация на Виолета Витанова и Венелин Шурелов, която ще се случва ПРЕД Червената къща. Изразните средства са сведени до минимум. На фокус е най-„анонимната” част на тялото – човешкият гръб.

„Cadaver“, интерактивен танцов пърформанс на Мартин Пенев (идея, визия, хардуер, софтуер) и Станислав Генадиев (хореография и изпълнение), който изследва интеракцията между биологично тяло и софтуер. Осъзнало своите възможности, тялото-протагонист директно атакува разума и неговата проекция – човешката реч. Словото е притискано, късано и раздирано, докато плътта не създаде от него своя ритъм и мелодия.

„Ако нямате шедьовър, заемете се с нещо друго“, лекцията-спектакъл на танцьорите от Гараж Колектив (Ирена Цветанова, Деница Дикова, Николина Тодорова) с артистичен ментор и драматург - Галина Борисова, създаваща „оригинал“, който няма да има претенция за шедьовър. Притиснати от информация, демонстрирайки знания, коментирайки създаденото преди тях, участниците ще се забавляват с представянето на оригинали и техните копия. Историческите примери за подражание ще бъдат подменяни, осуетявани, за да се предложи нов контекст, в който съвременният изпълнител присвоява оригинали, като ги цитира.

„три3ависим“ е дългосрочна инициатива на Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства към САБ. „три3ависим 2012“ се координира от Културна фондация А25.