Софийската модна седмица 2018 ще се състои от 27 до 30 март и традиционно ще се проведе в зала ЕФЕ на хотел „Маринела“. Шестото издание на седмицата на модата в София ще премине в четири тематични вечери с участието на общо 36 модни бранда. Организаторката Мария Бонева акцентира върху връзката между модата и развлечението, което е силно застъпено в настоящото издание.

Тя съобщи, че Весела Бонева и Светлин Къслев, които ще пеят на откриването първата вечер, специално за Sofia Fashion Week SS 2018 са написали парчето Supper Model, а клипът за него ще се снима в четирите дни в реално време. Сред изпълнителите, които ще се изявят на сцената, са също: Venzy, Pavell & Venci Venc', Балет Megami и Acrobatic Show Megami.
Евгения Живкова представи два тоалета на модна къща „Жени стил" от колекция пролет-лято 2018 г. – костюм от букле, коприна и памук с разкроено сако и рокля от копринена тафта с флорални мотиви. Дизайнерката ще открие като специален гост първата вечер на 27 март (вторник), която е посветена на представяне на български марки и дизайнери.


Дизайнерът Христо Чучев показа специално за медиите две сватбени рокли от най-новата си колекция, в която залага на светлите тонове на синьо, лилаво, розово, праскова, както и на актуалния цвят вишна. Той използва нетипични за България дантели, а силуетите са предимно в класическата А линия с издължени шлейфове.
Анелия Петкова представи аутфит от колекция пролет-лято 2018 на Roccobarocco – сет пола от естествена коприна с актуалните прозрачни акценти и двулицево яке, при което метализираният ефект е постигнат с една от най-модерните техники на изработка.

Седмицата на модата ще бъде закрита с гала вечер на 30 март (петък), когато на сцената ще бъдат представени ексклузивни ревюта. Модните дефилета ще открие Иван Донев – дизайнер на годината, който спечели „Златна игла 2018“ преди броени дни. По време на пресконференцията той представи моделът MIA (Museum of Islamic Art) от неговата емблематична колекция „Мост между културите“, вдъхновена от интериорната архитектура на Музея на ислямското изкуство в Доха, Катар.