Първото място на „Евровизия“ може най-накрая да не бъде мираж за България. Световните букмейкъри вещаят успех на нашето момиче Виктория Георгиева в борбата за победата в песенния конкурс, който ще се проведе в Ротердам с финален концерт на 22 май.

Общо 41 държави ще се включат в конкурса тази година. Миналата година надпреварата беше отменена заради епидемията от коронавирус. Според официалния сайт на „Евровизия“ и наддаванията на букмейкърските фирми там фаворити за първото място през 2021 година са България, Исландия и Швеция. С 1% пред нашето момиче Вики Георгиева са представителите на Исландия – група „Дади и Гагнамагнид“. А зад нас с една позиция в класациите е поставена Швеция. Сред останалите държави, които имат високи шансове за победа, са и Русия, Италия и Норвегия, които обаче са с по две и повече позиции зад Вики. С най-малък процент вероятност да стигнат до първото място според залоите са представителите от Словения, Сърбия, Израел и Грузия, които вероятно ще отпаднат още на полуфиналните фази, обявени за 18 и 20 май.

Висока оценка на модния й вкус поставиха феновете на „Евровизия“ на българската представителка Виктория Георгиева. Това се случи в рамките на седемте годишни отличия Vision Music Awards, организирани от оборотния портал Wiwibloggs. Изпълнителката на Tears Getting Sober вече триумфира в категорията за най-добър домашен концерт, като водеше с близо 10 на сто от общия вот на публиката. Освен това обаче Георгиева спечели призове и за най-добър интериорен дизайн и най-добър стил по време на карантината. Виктория изнесе своя първи онлайн концерт от дома си в София през март 2020 година и се превърна в първия артист от отмененото издание на конкурса, който зарадва публиката с подобно събитие. То бе гледано на живо от зрители в повече от 30 държави, като най-голяма част от тях бяха от Испания, Великобритания, Германия и Холандия.