Звездата на Военния театър Йоана Буковска напусна трупата след почти 15 години вярна служба при армейците.

От 1 октомври тя вече не е на щат на „Раковска” 98 и е минала на свободна практика, потвърди самата тя пред „Монитор”.

„Решението ми не е спонтанно, обмислям го от известно време. Работата на актьорите е свързана с твърде голямо психическо и емоционално натоварване, което се отрази на здравето ми.

Лекарите ми препоръчаха да помисля за не толкова интензивно натоварване”, обясни звездата от „Моето мъничко нищо”, „Пансион за кучета”, „Дунав мост” и „Под прикритие”. Освен здравословни проблеми тя се позова и на желанието да има повече време за семейството си и за близнаците Любомир и Вяра, които станаха вече на 3 години.

„Оказа се, че грижата за тях изисква повече време, отколкото предполагах”, каза тя. Тя не скри, че се ситуацията в театрите също е надделяла в крайна сметка да вземе това нелеко решение.

И добави:„Работата е много, а заплащането малко.

Предпочитам сега да рискувам и да се пробвам като свободен артист, отколкото после да се обвинявам, че не съм направила нищо.”

Буковска ще продължава да играе на хонорар в трите представления с нея от афиша на трупата - „В полите на Витоша”, „Много шум за нищо” и „Железният светилник”. В Театъра на армията тя направи някои от хубавите си роли – на Евридика (“Евридика” от Жан Ануи), Мара от “Белградска трилогия” от Биляна Сръблянович, Херо от „Много шума за нищо” и Амели Петрович от „В полите на Витоша” от П. К. Яворов. Актрисата е поредната звезда, която напуска армейците след Алекс Сърчаджиева и Иван Ласкин, както и Явор Бахаров.