25-годишният Станислав Георгиев от Варна напусна гладиаторската арена на MasterChef по bTV след като не успя да отговори на очакванията на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки за класическия френски десерт кула от профитероли. Самият той призна в студиото на „Преди обед“, че опитът му в приготвянето на апетитните бухтички е скромен, а и като цяло сладките изкушения са силната страна на неговата любима дама. За него времето в най-голямата кухня на България ще остане невероятно преживяване, а усещането да готвиш редом до колоси от ранга на строгото и справедливо жури е сбъдната мечта. Според него атмосферата пред печките е била изцяло приятелска и отборна, без изявена конкурентна битка с всякакви средства. Най-много се е сближил с Николай Попов и Станислав Райчев, с които споделят морския ген, страст към храната и амбиция да покажат най-доброто, на което са способни.



Едва на 25 години Станислав Георгиев има зад гърба си близо 10-годишен трудов стаж. Започнал да работи на 16 години като продавач в магазин, защото семейството му е водено от убеждението, че за да можеш да разпределяш правилно средствата си, трябва да знаеш как да ги изкарваш. Бил е аниматор и водещ на концерти, организирал е собствени събития, докато не открива страстта към кулинарията, докато е на бригада в САЩ и работи в ресторанти за бързо хранене. Там е ограбен от своите съквартиранти-българи, а след като вика полиция е изгонен и от къщата, в която живее. Трудностите на емигрантския живот го карат да преосмисли философията си и да се обърне към дзен практиките. Според Станислав есенцията на източното учение се крие в това да познаваш себе си и да се фокусираш върху настоящия момент. Това те прави по-спокоен и те кара да възприемаш събитията като случващи се, а не като добри или лоши.



Опознал живота и манталитета в САЩ, Станислав решава да се завърне на Стария континент. Преминава кулинарно обучение в Германия, а в момента живее в родната Варна, заедно с приятелката си. Първото ястие, което помни да е приготвял е фили чийз стек с чушки, гъби, кашкавал и прясно хлебче. Като свое хоби практикува въртене на огън, което сравнява с масовите стандартни спортни занимания, но с повече изгаряния. Голямата му мучта е да стане известен кулинарен влогър, а непосредствените му планове - да отвори малко собствено място, където да прави вкусни бургери и да радва варненци.