Българин е сключил най-голямата имотна сделка в Лос Анджелис за тази година, поне досега. Той си е купил имение за 34 милиона долара в Бевърли Хилс. Според списание „Варайъти” собственикът е Христо Йорданов Христов и се предполага, че е търговец на оръжия.

Медията сама е стигнала до името на Христов, като посочва, че то съвпада с това на търговец на оръжия от България, а може и да става въпрос за негов съименник. Не е ясно дали това е директният купувач или негов представител. Имотът е бил купен чрез дружество, свързано с Христо Христов.


Имотът в квартала на богатите е с площ около 4 декара. Къщата в него е със застроена площ 1300 квадрата. Преди това в нея е живяла актрисата Джоди Фостър. Има 7 спални, тавани на височина 8 метра и дори 25-метров водопад, управляван от компютърна система. Имотът е завършен преди 5 години от бивш израелски военен и американски инвеститор от Далас. Първоначално е бил обявен за продан за 55 милиона долара, така че г-н Христов е направил добра сделка, пише списание „Варайъти”.