Даниел Денев за втори път грабна купата във виетнамското издание на Dancing Stars.

Търновецът заедно със своята партньорка - модела Нин Зунг Лан Нгок, покориха сърцата на зрителите, които им отредиха първото място. Двамата шашнаха и съдийския състав и по този начин победата им се оказва безапелационна, пише вестник "Борба".

27-годишният Даниел Денев спечели шестия сезон на най-популярното танцувално шоу във Виетнам. След като миналата година купата отново попадна в неговите ръце, този път той положи двойно по-големи усилия, за да запази лидерските си позиции. Нашенецът разказа пред „Борба”, че много пъти по време на шоуто е мислил да се откаже, тъй като тренировките били изключително изтощителни и често продължавали до 2 часа през нощта.

„Партньорката ми започна да тренира само месец преди началото на състезанието, докато другите звезди се подготвяха около 3 месеца”, уточни Даниел Денев.

Въпреки че в началото им е било трудно да се сработят, постепенно усилията им дали резултат и след втората седмица танцът им спечелил вота на публиката. Това изиграло решаващ момент в оформянето им като екип и след него тренировките им станали по-лесни. Даниел сподели, че всички танци, които представяли в шоуто, били трудни, тъй като във всеки един се разказвала различна история и носел уникалността си. Най-вълнуващият момент бил вечерта преди шестия епизод на предаването, тъй като в залата присъствали родителите му.

„Гледаха ме на живо и танцувах като за последно. Беше уникално изживяване”, разказа той. На следващото шоу пък участие взел баща му. „Заедно пресъздадохме филма „Козият рог” в чест на националния празник 3 март”, сподели Даниел.

В тазгодишното издание на състезанието двойката на Даниел и Нин Зунг се сблъскала с много силна конкуренция. Сред съперниците му имало звезди професионални танцьори и затова търновецът не очаквал да стигне на финал.

„Момичето, което остана на второ място, е скандално и доста известно във Виетнам, а моята партньорка не е толкова популярна. Затова мислех, че няма как да спечелим вота на зрителите”, каза той. Успехът обаче не ги подминал, защото двамата тренирали усилено и неуморно. 27-годишният търновец разказа, че почти всяка седмица е изпадал в кризи и размисли дали да се откаже заради натовареността. „Всеки път, в който си казвах „Край!”, партньорката ми ме прегръщаше и успокояваше. Поемах си дълбоко въздух и продължавах. Победителите никога не се отказват”, категоричен е той.

Според него победата се дължи на старанието, с което двамата се подготвяли за всеки лайв, на екипа, който се грижел за тях, както и на неговия опит в шоуто - вече четири години, втора от които шампионска.

След финала на шоуто Даниел ще се отдаде на заслужена почивка в Сингапур и Тайланд. В началото на месец май търновецът ще се прибере за кратко в старата столица, за да се срещне със семейството и приятелите си. Той ще присъства на другарска среща с класа си от Професионалната гимназията по сградостроителство, архитектура и геодезия „А. Попов”.

27-годишният мъж с усмивка си спомня за годините в родния град. Казва, че никога няма да забрави първия път, в който влязъл в танцувална зала. Още на 7 години майка му го завела в известна търновска танцова школа и оттогава танцът се превръща в неизменна част от ежедневието му. Въпреки че завършва „Геология и палеонтология” в София, той не спира да танцува.

Преди няколко години негова приятелка го кани да стане част от професионалистите на виетнамския Dancing Stars и той приема. В първия сезон отпада рано, но това води след себе си плюсове. Даниел използва свободното си време, за да разгледа най-големите забележителности във Виетнам. Запленен от красотата на азиатската страна, той решава да остане да живее и работи там. Носталгията по родния край обаче често го навестява. Престоят му във Велико Търново през май ще продължи само 30 дни, а след това се връща във Виетнам, тъй като в разгара на лятото му предстоят няколко вълнуващи проекта.