Около 300 българи ще дерат гърла в подкрепа на Димитър Бербатов в Букурещ днес.

Те ще са сред 55-те хиляди щастливци, които ще гледат гостуването на английския първенец на румънския Оцелул (Галац) от Шампионската лига.

Мачът ще се играе днес от 21:45 часа българско време на новия стадион "Арена Лиа Манолиу" в Букурещ, защото стадионът на румънския шампион в Галац не отговаря на условията на УЕФА.

Учудващо, при кацането на Манчестър Юнайтед на летище "Анри Куанда" в Отопени край румънската столица, имаше едва десетина фенове на "червените дяволи", които посрещнаха изключително възторжено своите любимци, пише "24 часа".

Именно Димитър Бербатов бе един от най-поздравяваните, може би защото румънците го смятат за най-близък. Българинът излезе един от първите, беше доста умислен, но все пак помаха на феновете.

Очаква се деветката на Юнайтед най-после да запише участие още от първата минута. Той не е вкарвал три години в най-авторитетния европейски клубен турнир - Шампионската лига.

Вероятно сър Алекс Фергюсън ще заложи на доста експериментален състав, защото титулярите трябва да бъдат максимално запазени за градското дерби с Манчестър Сити в неделя. За първи път от много време този мач ще реши кой да е начело в класирането на английската Висша лига.

В момента "гражданите" водят с две точки, след като през уикенда Юнайтед направи 1:1 с Ливърпул на "Анфийлд", а тимът на Роберто Манчини разби с 4:1 Астън Вила със Стилиян Петров.

Заедно с Бербатов най-много аплодисменти отнесоха мениджърът Алекс Фъргюсън и звездата Уейн Рууни. Англичанинът изглеждаше изключително спокоен и усмихнат, въпреки че трябва да се явява пред арбитражната комисия на УЕФА с надежда да му бъде намалено наказанието с националния отбор.

Заради глупав червен картон в последния мач от квалификациите срещу Черна гора, завършил 2:2, той бе санкциониран за първите три срещи от финалите в Полша и Украйна догодина. Централният защитник Рио Фердинанд не пристигна в Букурещ, но в състава се завърна Неманя Видич.