Новината, че Райна е специалният музикален гост на Големия BG събор в Чикаго в средата на юни бързо обиколи българската общност в САЩ.

Явно сънародниците ни зад Океана си спомнят за емоционалните срещи с певицата на “Пайнер” от турнето й през 2012 година. Тогава Райна изнесе 15 концерта в различни щати и накара българите да се гордеят с Родината си. Затова и сега срещата с песните на Райна няма да бъде само една. На 10 и 11 юни в тя ще гостува ресторант Balкanika, където ще представи освен народните си песни, и своите попфолк хитове. На 11 юни е Големият BG събор в Чикаго, който ще събере на едно място - Busse Woods Forest Preserve /Elk Grove Village, Illinois 60007/, всички родолюбци.



Входът е безплатен и всички са добре дошли, а организаторите от Mотоклуб “Хайдути” и вестник BG VOICE - новинарският лидер в САЩ и Канада, са подготвили много изненади, забавления за малки и големи, а също и разнообразна музика на живо през целия ден. Заедно с Райна на сцената ще се появи и рок група Hyper Jam , както и много други изпълнители. Заедно с танцьорите от ансамблите “Верея”, “Хоро” и “Балкански игри”, българите в Америка ще се хванат и на голямо хоро.

След Чикаго Райна ще лети и до Колорадо, където на 17 юни, в ресторант National, в Денвър е нейната среща с българите, живеещи там. После отново се връща в Чикаго, а след това пътува за България.

Източник и сн.: Planeta.tv