През 2013 година фотоконкурсът „България – атрактивна туристическа дестинация” празнува своята 5-та юбилейна година.

По традиция на Летище София ще се наградят авторите на номинираните фотоси и ще се открие пътуващата изложба от 30 избрани от журито фотоса.

Събитието ще се проведе на 27 септември 2013 - Световният ден на туризма, от 14 часа на Терминал 2.

За поредна година фотоконкурсът „България – атрактивна туристическа дестинация” показва страната ни и красотите й през погледа на участниците. Идеята е да се насърчат туристите да споделят впечатленията си от различни туристически обекти, като по този начин спомагат за популяризирането им. Журито ще награди авторите на фотосите със Специална юбилейна награда, 1-ва и 2-ра награда, три 3-ти награди и три поощрителни награди. Допълнителни награди ще бъдат предоставени от Министерството на Икономиката и Енергетиката.

На 27 септември 2013 г. ще се постави началото на новата фотоизложба „България – атрактивна туристическа дестинация” 2013-2014 г. Участниците в нея отново ще трябва да представят Родината ни през своя поглед, да изразят своето отношение към туристическите забележителности, впечатленията и отношението си към тях.

През изминалата година фотоизложбата „България – атрактивна туристическа дестинация” 2012-2013 г. посети София, Пловдив, Троянско, Варна, Плевен.