Очаквано незрящият имитатор Андриян Асенов победи в „България търси талант” и обяви, че ще инвестира наградата от 50 000 лв. в купуването на собствено жилище. Момчето е от село Лесковец, но живее в София и работи като продавач в онлайн магазин към „Национална потребителна кооперация на слепите в България“. Имитаторът се занимава с театър към Алма Алтер, а последното му представление за годината е тази вечер.

Много публикации още преди седмици сочеха, че точно той ще спечели предаването. Негов най-голям конкурент бе Георги Георгиев заради неговите специални математически умения. На финала той трябваше да дели големи числа за кратко време, а за отговорите следеше компютър. Машината изчисли, че е допуснал само една грешка и според зрителския вот Георги се нареди на второ място след Асенов.

В крайна сметка се оказа, че Георги не е допуснал грешка, а компютърната програма, обясни тази сутрин водещият на предаването Даниел Петканов. Гафът предизвика буря сред зрителите, но победата на Асенов няма как да бъде поставена под въпрос. 

снимки:инстаграм даниел петканов