Анита Маркова грабна страхотния приз "Фитнес Дива" на световно първенство, провело се на Бахамските острови преди дни. Отличието бе присъдено на нашия модел в конкуренция с над 40 фитнес модели от цял свят, а лентата тежи още повече, защото е присъдена от световната организация за фитнес и модни модели WBFF.



"За да пресъздам усещането си представете да си мечтал за нещо толкова дълго - около 20 години още от дете - и то да се сбъдне. Шансът да се кача на една сцена с най-известните фитнес модели в световен мащаб и да премеря сили с тях, е несравним. Видях къде се намирам като форма, кондиция и цялостно излъчване и се гордея с приза си на "PRO BIKINI DIVA", защото наистина дадох 100% от себе си, за да го заслужа", сподели пред "България днес" Анита.



В началото на годината Анита стана европейски шампион по бодибилдинг. 29-годишната столичанка грабна приза в конкуренцията на десетки дами от различни страни и така спечели про карта за светоявното на Бахамите. Само година по-рано ражда син, но въпреки грижите и задълженията в семейството тя се мобилизира и успява да победи конкуренцията.

"Наистина всекидневно се старая да балансирам семейния живот и развитието на кариерата ми на фитнес модел и треньор, което не е никак лесна задача. За радост, имам подкрепата на мъжа до мен и нещата се получават. Но моята лична тайна на успеха се крие в педантичната организираност на времето ми до секундата. Ставане рано, приготвяне на храна за деня, тренировки, работа с клиенти, бизнес срещи и разбира се, вечерите оставям свободни за семейството ми", разказва още Маркова.

Анита пътува сама до Бахамите 24 часа, като сменя три полета. Притесненията й са, че не познава никого, багажът й е голям и има риск от обезводняване. Но надделяват мотивацията, амбицията, любопитството и щастието.
"Отивах в рая на световна сцена! Просто вярвах, че всичко ще бъде наред, защото знаех, че разчитам само на себе си. Разбира се, преминах през редица премеждия като изпуснати полети, натравяне с храна, търсене на такава в предпоследния ден на състезанието и т.н. Но съм благодарна за всичко това, защото разбрах, че когато човек е сам, той трябва да разчита на себе си и тогава се вижда какъв човек е, на какво е способен и докъде може да стигне в преследване на една цел и завършването й докрай", разказва още фитнес дивата и добавя, че амбицирано продължава към нови завоевания в световен мащаб.