Дупничанката Ваня Георгиева се класира на второ място в конкурса "Мис Канада Юнивърс" в зрителския вот. 18-годишната българка блесна сред още 62 грации.

Тази вечер е финалът на голямата надпревара, където ще бъде избрана носителката на тазгодишната корона. 15 от финалистките са излъчени от жури, а останалите 5 от публиката, сред които е и нашето момиче.

Така Ваня има реален шанс, след второто място в интернет гласуването, да грабне и престижното първо място в целия конкурс.

Георгиева се мести в Канада, когато е едва 6-годишна. Преди това е отгледана от баба си в семейната им ферма край Дупница, където се е грижила за градината и животните заедно с родителите си.

В момента завършва бакалавърската степен по икономика и политика в Университета на Отава.

Планира обаче магистратура в същата специалност, но извън Канада, за да научи още един нов език. Ваня вече владее английски, френски и български.

Споделя, че след 10 години се вижда жена със семейство и пост в канадското правителство. Тренирала е плуване, волейбол, баскетбол и хип-хоп танци. Има по-голяма сестра Юлия, за която казва, че е най-добрият й приятел.

От две години работи като лице на "Мерцедес" на ежегодното международно автошоу в Канада. Планира да се прибере в България това лято, за да посети роднините си в Дупница.