„Това е най-хубавата сцена и най-великото бийтбокс шоу, на което съм присъствал. Страхотна работа!” сподели председателят на световната бийтбокс асоциация BeeLow на Големия финал на четвъртото издание на THE OFFICIAL NESCAFÉ®3in1 BEATBOX BATTLE 2010.

Впечатлен от уменията на единственото момиче-финалист, той и даде изключителното право да представлява страната ни на Световното по бийтбокс за жени през 2011 г., въпреки класирането й на второ място в националната класация.

Над 5000 души станаха свидетели на Големия финал на THE OFFICIAL NESCAFÉ®3in1 BEATBOX BATTLE 2010.

След над 3 часа оспорвани битки, журито единодушно избра новия бийтбокс шампион да бъде 17-годишният Кристиян Владимиров от Враца, с прякор bustо, който ще представи страната ни на Световния бийтбокс шампионат в Берлин през 2011 г.

*bustо

На второ място се класира 16-годишната Адриана Николова от Плевен, с никнейм pe4enkata.

*pe4enkata

Единственото момиче на финала, успя да пребори останалите 14 финалисти и да се класира на почетното второ място.

*bustо и pe4enkata

На трето място се класира 18-годишният Дениз Исмет от Русе, с прякор Shorty.

Тримата победители получиха от NESCAFÉ®3in1 професионални микрофони Shure и парични награди от 1500 лв., 700 лв. и 500 лв. съответно за първо, второ и трето място.

Жури на THE OFFICIAL NESCAFÉ®3in1 BEATBOX BATTLE 2010 бяха така нареченият "френското чудо" Eklips, световният шампион ZeDe, световният вицешамион RoxorLoops, председателят на Световната бийтбокс асоциация BeeLow, небезизвестните български бийтбоксъри Ред Уан и Скилър, и бранд мениджърът на NESCAFÉ®3in1 Констанса Мицулова.

*Eklips

Специален гост на Големия финал на THE OFFICIAL NESCAFÉ®3in1 BEATBOX BATTLE 2010 беше заместник-кметът г-н Христо Ангеличин.

За първи път, партньор на събитието беше Столична община. Екипът на направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” е ентусиазиран да работи активно за обогатяване на градската култура и осигуряване на незабравими емоции на младите хора като контрапункт на зависимостите.

“What’s up Bulgaria! Are you ready for the Crazy Show?” даде началото на феноменалното шоу на французина Еклипс. Със специална серия от гигове, смес от бийтбоксинг и диджейинг той взриви над пет хилядната публика пред Паметника на съветската армия. България е първата държава, извън родината му Франция, която имаше удоволствието да види и чуе на живо The Crazy Show-то на Eklips.

Вижте видео:

bustо vs. pe4enkata