Българката Антониа Петрова, но не носителката на титлата Мис България се превърна в сензация в Германия.

Антониа живее в Австрия от 12 години и е първата българка, която подписва договор с немското издание на едно от най-големите мъжки списания в света – "Плейбой", информира Нова телевизия.

В момента участва и в конкурса "Мис Плеймейт" 2015, а освен това е както юрист, така и шампион по шах.

"Когато разбрах, че ще участвам в конкурса, майка ми беше леко скептична. Но баща ми дори ме закара да се представя в редакцията в Мюнхен", сподели Петрова.

Нейната поява на страниците на списанието е предизвикала фурор и в Германия.

"Много рядко се случва момиче, което не е от Германия, да попадне в класацията. Не беше трудно да се снимам за списанието, защото това бе мой личен избор. Знаех точно какво правя, не беше приумица заради егото ми. Исках да докажа на самата себе си, че имам достатъчно самочувствие и съм в достатъчен баланс с тялото ми, за да го направя", споделя тя.

Според нея има разлика между конкурса "Мис Плеймейт" в Германия и еквивалента му в България основно заради формата.

"В Германия се избира момиче всеки месец и тя става "Мис Януари", "Мис Февруари". Тук се провежда като реален конкурс за красота, в Германия само се гласува онлайн и накрая се избира момичето с най-много гласове".

Може би една от най-любопитните подробности около младата юристка е фактът, че тя е бивш шампион по шах - печелила е турнири като по-малка, но напоследък намира рядко време за едно от любимите си хобита.