20-годишната Влада Артемова прослави България на международния конкурс Miss Summer International 2011, който се проведе на остров Маргарита, Венецуела.

Престижната надпревара има седемгодишна история, а миналата година се проведе у нас. Тогава короната грабна венецуелката Александра Меса и именно заради това латиноамериканската държава бе домакин на конкурса за красота.

Тази година до него бяха допуснати участнички от 35 държави, от които до финала стигнаха момичета от 10 страни, между които България, Сърбия, Финландия, Бразилия, Колумбия, Русия, Аржентина и други.

Във всичките шест дни от престоя си на екзотичния остров, участничките имаха различни активности.



Призът за "Най-фотогеничeн модел" отиде при колумбийката Наталия Коломенарес, която работи за модна агенция Елит.

"Най-атрактивна участничка" стана Мис Съмър Бразилия Натани Лавагноли, която зашемети с невероятен национален костюм и страхотно
изпълнение на самба.



С титлата "Най-добър топ модел" се окичи манекенката на бельо Марбеис, която представи Венецуела в тазгодишното издание на конкурса.

Във финалната вечер журито беше впечатлено от Влада, като всички единодушно гласуваха за нея. Модните спецове бяха пленени от нейния чар,
поведение на сцената и комуникативност.



Родната красавица стана и Мис Бюти, като решението за този избор беше на официалния гримьор на конкурса. В журито от българска страна журираха съорганизаторката Мисис България 2007 Мариана Маринова и моделката Цвети Разложка.

Miss Summer International се организира във Венецуела съвместно от сдружение Феймъс и агенция Беяс, която организира и надпреварата Мисис Венецуела.



Още за Влада:

Влада Артемова е само на 20 години. Израсла е в Русе, а в момента е втори курс “Оперно пеене” в Музикалната Академия “Панчо Владигеров”.

Досега не се е занимавала професионално с мода, защото амбициите й са в областта на музиката. Мечтае да стане известна певица и се е насочила към оперното пеене, поп и джаз музиката. От 5-годишна свири на пиано.

Единствения конкурс, на който се е явявала до сега е Мис Блонд, където печели призовото място. Обича спорта и практикува конна езда. Напоследък е запалена по ММА и свободните двубои.