Авторът Дамян Глуховски ни показва един изключителен и напълно новаторски начин да преосмислим, подобрим и удължим дните си – новата му книга се казва „Българска динамична йога” (ИК „Изток-Запад”) и вече е във всички книжарници.

Знаете ли, че човек притежава генетични заложби за живот от 120 до 180, че дори и повече години? Не използваме тези възможности, защото не живеем разумно и мъдро, в съзвучие с природните закони, които управляват Вселената. Дамян Глуховски, автор на наскоро излязлата от печат книга „Българска динамична йога”, повече от две десетилетия работи упорито със своето тяло и психика, резултатите са наистина поразителни – оздравяване от дузина болести, перфектни резултати от клиничните лабораторни изследвания на кръвта, върхови световни спортни постижения, които подобрява с всяка изминала година... Накратко казано: завръщане към годините на младостта, въпреки седемдесетте му години!

Всичко това Глуховски постига с невероятно трудолюбие, силна воля и желание за щастлив и пълноценен живот; с положителния си начин на мислене и непоклатимата си вяра както в доброто начало на света и в силата, която управлява Вселената, така и в безкрайните и неизчерпаеми възможности на човешкото тяло и дух. Подобна нагласа не е желателна, а задължителна, ако искаме да постигнем същото. На основата на натрупания опит от упоритите и революционни тренировки Глуховски създава комплекс от дихателни упражнения в изцяло новия си метод, дал името и на книгата „Българска динамична йога“. Този „гимнастически маратон“ е за профилактика и лечение на десетки най-разпространени заболявания; за добра кондиция и усилване на съпротивителните сили на организма при успешното справяне с безсънието, безпокойството, страха и стреса, а и за укрепване на психическото здраве на човека.

Чрез „Българска динамична йога“ Глуховски добавя трето заглавие към поредицата си, озаглавена „Път към съвършенството”, която включва също „Духът на истината” и „Гимнастика за ума”.