Българската роза е основната съставка на хитов парфюм и флагман на новата натурална колекция на Chopard, партньор на фестивала в Кан. Ароматът е наречен Nuit des Rois или Кралска нощ. Другите са Or de Calambac, Aigle Imperial и Agar Royal.

На представянето насред покривната градина на великия хотел Мартинес създателите на аромата с много обич разказаха за визитата си у нас и за ромските жени, които берат цветовете, казват, че било цяла история.

Българин гримира Адриана Лима и Кейт Мос

Доминик Рок, който е основният "нос" в проекта, лично се е уверил в качеството на цветята. Той обясни пред 19 минути, че 25 години работи за различни фирми с нашата страна и, за съжаление, открива, че имаме напоследък и производители, които не са на ниво и смесват оригиналното скъпоценно масло.

Трик, който обаче опитните експерти на големи марки, какъвто е той, веднага улавят. За този фамозен бранд всичко е било контролирано буквално цвят по цвят, кошница по кошница, тъй като тя е световен лидер на лукса.

Спецът спомена дори името на казанлъшкото село, където са брани розите. Индийска кинозвезда беше лице на представянето, в присъствието на собствениците на Chopard - семейство Шойфеле, и с много шампанско Рьодерер за гостите на партито над Кроазет.