В интервю за столичен ежедневник Илиян Никълъс разкри причината за едногодишната му почивка от модния подиум и стана единственият модел, разкрил, че страда от анорексия.

„Не се снимах година наистина. Последната ми фотосесия беше в началото на октомври 2010 година. Причината не е защото кариерата ми на модел потъва, а защото бях отслабнал много.

Бях станал 45 килограма, но не заради амбиции да съм слаб, тъй като нямам проблеми с надебеляването. Насъбраха ми се просто много емоции и не се хранех, но вече съм добре – почти 55 килограма съм и отново снимам. Реших да работя в чужбина, тъй като у нас моднияj бизнес е малък и няма поле за развитие, пише ekrana.info

Наскоро получих предложение за полугола фотосесия от световен фотограф, снимал едни от най-известните топ модели през годините.

Този фотограф иска да направи подобна фотосесия с модели от цял свят, но все още не съм решил дали съм готов на тази крачка, въпреки че съм го обмислял и преди предложението. Идеята е да си направи изложба на тези фотографии, която да обиколи цял свят с посланието, че не е необходимо да се гладува, за да изглеждаш добре.“, каза Илиян.



След скандалните му разкрития очакваме и други модели да направят подобни признания.

Илиян Никълъс „отвръща на удара“ и за статии от Светлана Василева:

„Бях ядосан заради статиите, но в крайна сметка това е нейният начин да си изкара прехраната. Помислих малко и ми мина; беше ми обидно, че ме изкарват гадже на Евгени Минчев и това, че пишат, че нещата, които съм постигнал до момента са благодарение на някого, което е пълна глупост.

От девет годишен съм модел и повечето ми успехи съм ги постигнал на доста ранна възраст. Много преди въпросният сайт да публикува тези клюки други медии са си позволявали да пишат подобни неща, но не са били толкова брутални.

Но в крайна сметка някои неща наистина ме забавляваха, като например това, че мъжкият еквивалент на държавата на Златките е държавата на Илияните.“

Илиян Никълъс призна, че най-голяма роля в развитието му като модел е изиграла титлата, която печели в световен конкурс по красота през 2009, а именно „Best Child Model of the World“.