Късометражният филм “Колко си хубав” вече е в официалната селекция на някои от най-големите фестивали за кино в света като: Los Angeles Cine Fest, Los Angeles Independent Film Festival Awards, Barcelona Planet Film Festival, Miami Independent Film Festival, Los Angeles Urban Film Festival 2015 и др., а скоро се очаква да има и номинации за някои от тях, хвалят се организаторите.

Филмът е на режисьора Христо Порязов и е копродуциран от Националния дворец на културата. Личната и много човешка история е за 16-годишно момче, коeто избира любовта пред опцията да живее нечий чужд живот, скрит зад различни обществени маски. В лентата се изповядва философията, че има само две емоции - страх и любов, а единственият грях, който извършваме e именно страх – моментите, в които любовта отсъства.

"Много се радвам, че един от първите филми, които НДК копродуцира е селектиран на толкова престижни фестивали. Това доказва, че финансиращата ни програма работи", каза директорът на Двореца Мирослав Боршош.



Създателите на филма го определят като “смела стъпка към разбиването на анонимността, която съществува навсякъде и принуждава много хора да изберат да не бъдат себе си”.

Актьорският състав включва Роберт Радев, Милена Стоноевич и Данаил Обретенов. Сценарият е на Александър Мануилов, музиката е дело на Милена Иванова и Стоян Ганев, оператор – Иван Палейков. Продуценти са Белана Средкова и Красимир Порязов, съвместно с НДК.

Любопитен факт е, че актьорът Роберт Радев, изпълняващ ролята на подрастващото момче, за първи път застава пред камера, а Милена Стоноевич, която влиза в образа на майката на младежа, освен актриса е и режисьор.

“Колко си хубав” ще бъде представен в Националния дворец на културата в първите месеци на настоящата година.



ПОВЕЧЕ ЗА РЕЖИСЬОРА:
Христо Порязов e роден в град Пловдив през март 1977 година. Завършва “НАТФИЗ – Кръстьо Сарафов” в специалност “Куклено актьорско майсторство” в класа на проф. Румен Рачев и доц. Жени Пашова. Режисьор на тийнейджърското шоу на БНТ “13+”, на нощния блок на БНТ “Нощни Птици”, на музикални клипове на Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Марина Кискинова, NELLS, Sunnie, Nu Ance, Ренегат, Рени Гайтанджиева (Рени) и други, както и на телевизионните спектакли: “Легендата” с автор Лили Игнатова и “Кръстопът” на Държавен фолклорен ансанбъл “Филип Кутев”.