Част от българско бойно знаме, образец 1937 г. получи Националният военноисторически музей (НВИМ). То бе връчено на директора на музея доц. д-р Соня Пенкова от частния колекционер Димитър Нейков.

„Едно знаме може да е нищо, защото, от една страна, е парче извезан плат, но от друга, е всичко, защото хората са проливали кръвта си под него“, с тези думи дарителят на знамето го предаде „там, където то принадлежи – Националния военноисторически музей, защото българско бойно знаме да попадне в чужди ръце е кощунство“. Знамето бе прието от доц. д-р Соня Пенкова, която изказа признателност за благородния жест както на дарителя, така и на Главна дирекция „Национална полиция“. Димитър Нейков получи грамота и специалния дарителски знак на музея, който се връчва на хора, имащи принос за обогатяването на фонда на НВИМ.

Дарената реликва е едно от 33-те средни знамена, образци от 1937 г., изработени за артилерийските, инженерните и въздушните полкове на Българската армия. Съдбата на 7 от тези знамена (на 3-ти и 4-ти армейски артилерийски полк, 1-ви – 4-ти инженерни полкове и на Артилерийската школа) не е известна, но след днешното дарение, част от едно от тях допълни най-богатата колекция от знамена в страната.