Седмицата на висшата мода продължава, а вторият ден от модния маратон бе изключително интересен и чакан не само заради ревютата на Alexandre Vauthier и Armani Prive, но и заради шоуто на Chanel, което както винаги бе истинско приключение! Всеки път Карл Лагерфелд виртуално пренася гостите си до най-невероятни места, превръщайки парижкия Grand Palace в космодрум, в див Булонски лес, в круизен кораб, плаж или казино.

Този път, знатните гости, сред които Кристен Стюарт, Тилда Суинтън, Марион Котияр, София Копола, Джералдин Чаплин, Фарел Уилямс и много други за секунди се озоваха от заснежения и мразовит Париж в луксозна средиземноморска вила, в чиято райска градина дефилираха моделите с Кая Гербер начело. Дъщерята на Синди Крауфорд и любима муза на Карл представи изключително екстравагантен тоалет - бледо розова рокля, избродирана с цветя и украсена с пера, а косата и яркият ѝ грим допълниха магичната визия.


Цветните момичета следваха едно след друго, а Grand Palace се изпълни с настроение и младежки ентусиазъм, лекота и пролет. Апогеят на това шоу беше появата на булката, която вместо традиционната рокля носеше бански костюм, избродиран с кристали. Самото шоу, като цяло, даде на присъстващите представители от модната индустрия поводи за много дискусии. Първоначално гостите се оплакваха от снега, след това се възхищаваха на сценографията под формата на луксозната вила с плувен басейн, след което бяха изненадани от появата на булката в бански костюм, а в края на шоуто се объркаха съвсем, когато Карл не се появи за поклон. За първи път....

Лагерфелд оглавява Chanel от 1983 г. и след всяко шоу творческият директор на модната къща винаги излиза пред феновете си. Този път - в края на haute-couture шоуто Chanel пролет-лято 2019 г. кайзерът не се появи. Вместо него пред гостите излезе неговата муза и дясна ръка Вирджини Виар. Представители на Chanel побързаха да обяснят, че след шоуто Карл Лагерефелд, който навърши 86, се е почувствал много уморен и е помолил Вирджини (с която излиза на финала на последните 3 ревюта) да поздрави гостите сама.

източник:woman.bg