Истински бунт назря в "Пайнер" срещу доскорошния хитмейкър Кости Йонита, научи "България Днес" от едни от най-известните изпълнители в компанията.

Румънският композитор, който взривяваше публиката с горещи попфолк хитове, сега прави постна продукция, а песните му така и не стават хитове. В същото време обаче гологлавият музикант продължава да дере кожи и да взима от 20 бона нагоре, за да се заеме с музиката и аранжимента на една песен.

Кости вдигна кръвното на Преслава, след като забави с повече от месец песента й, подготвяна за летен хит на 2013-а - "Скоро". Румънецът предпочете да отдаде вниманието си на аранжимента и заснемането на клип на конкурентна певица - Мария.

"Тъй като гаджето й Християн Гущеров извади по-тлъста пачка, Кости се впусна да прави песента й "Любими ръце". Преси му пускаше есемеси и го търсеше с надеждата да приключат с нейната песен "Скоро", каквато беше уговорката. Парчето трябваше да се появи в началото на лятото, но се забави много. Дори не стана този хит, който се очакваше. Направо ни стана жал за нея", споделиха пред вестника нейни колеги в музикалната компания.

Кости умело усетил златната мина, в която се превърнала Мария с идването на Гущеров, и хвърлял всички усилия към нея. Така се роди малко по-рано и песента "Мен избра", която обаче също не отбеляза голям успех.

Очакванията Кости да продължи да прави хитове и за останалите най-оборотни певици в "Пайнер" се сгромолясаха. Така новото парче на Андреа "Никой друг" освен с бутиковия клип, сниман на гръцкия остров Санторини, не успя да впечатли фенове и да покори музикални класации.

И докато Кости продължава да прибира космически хонорари, без да прави тотални хитове, той полека бе детрониран от друг композитор, който прави хит след хит. Македонецът Йорданчо Василковски-Оцко бе най-хитовият композитор на попфолк песни за изминалата година според броя на лидерските позиции на негови песни в класациите.

Само за няколко месеца Оцко сътвори четирите най-големи хита в попфолка. Първо взриви публиката с бомбата на Галена "Дай ми", а след това направи и тоталните хитове на Малина "Виж какво" и "Ако ще да звъниш". Накрая ощастливи и Емилия с песента "Ти си ми", която също е в челните места на класациите.

"С него се работи страхотно, прави яки тупалки и взима наполовина. Защо ни е Кости?", коментираха пред вестника изпълнители.