Новото Verano Azur Глера прави смела заявка да се превърне в хита на лятото тази година. Бялото вино, произведено от New Bloom Winery, е от италианския сорт Глера или познат като „просеко“, от който в Италия правят известното пенливо вино. Тук винарната го представя в неговия „тих“ вариант – т.е. без балончета. New Bloom Winery е единственият производител в България, който го предлага без мехурчета. Избата използва собствено грозде от 300 дка собствени лозови масиви край с. Найден Герово.
Професионалните дегустатори описват Verano Azur Глера като вино с красив златисто-зелен цвят и нежен аромат на жълти цветя и нюанси на кайсия, праскова и дюля. Показва фини сортови нюанси на пролетен цвят, цитрус, бяла ябълка. Вкусът има свежа атака, осезаемо сочна дължина, плодова хармония и много апетитен финал. Усеща се деликатна барикова зрялост, което се дължи на факта, че част от виното е отлежалo в малки френски бъчви.

Verano Azur Глера e подходящо за консумация като аперитив, но се съчетава много добре и с паста, ризото, сладководни раци и риби, пиле, прошуто, яйца и меки сирена – бри, камембер, бяло сирене. Виното е изключително удобно за консумация като се затваря с винтова капачка, подходяща за многократна употреба. Най-добре според професионалните дегустатори е да се пие добре охладено на поне 10-12 градуса. Ще разпознаете Verano Azur по цветните етикети, запазена марка на Verano Azur – този път в топло жълто.

Това е поредното нестандартно предложение от New Bloom Winery, които залагат на малко популярни сортове. Освен Глера, избата работи с немските Дорнфелдер и Регент, които присъстват в сериите PIXELS и Face to Face и дават много добри резултати при отглеждането си в България.