Певците от най-лекия жанр - поп-фолка, имат минимум по една фирма, а някои са регистрирали и по три, като предметът на дейност е най-различен - от търговия на дребно до стопанисване на язовири и фермерство. някои от тях обаче ликвидираха бизнеса си, защото бил губещ, и ще се издържат само с гласовете си.

Най-богатата изпълнителка в жанра Ивана продала бизнеса си с маршрутки между Айтос и Бургас още през 2010, след като цяла година преливала хонорарите от участията си в транспортната си фирма. Засега действаща остава само фирмата й за концертни изяви “Мегастар мюзик”, съобщава “Телеграф”.

Камелия пък, която отвори пицария в Студентски град, а няколко години по-късно я затвори, участвала във фирма за производство и търговия на зелетна енергия “Ка енерджи груп”. В нея изпълнителката на “Огън момиче” била съдружник с трима мъже. Според нея обаче това било минало и в момента се издържала единствено от музиката си чрез фирмата си “Камс продакшън”.

През 2009-а пък бижутерският магазин на Малина просъществува едва три месеца. Той бил замислен като галерия за уникални и екстравагантни бижута и аксесоари, а съдружничка на певицата била нейна приятелка от Барселона. Според търговския регистър в момента Малина държи две фирми - “Тодес - М”, която се занимава с металообработване, а другата - “Алфа - М” е за търговия на дребно на употребявани стоки.

Мустакатият фолк идол Милко Калайджиев е същински фермер - той притежава фирмата “ М М комерс” за търговия със стопански стоки, а стопанисва и язовир Пирамидата” край свиленградското село Мезек. Освен това има бостан в същия район.

Тони Стораро върти търговия на едро чрез фирмата “Емра” ЕООД. Колегата му Константин име цели три фирми, като чрез едната най-вероятно стопанисва своята част от дискотека “Плаза” в Студентски град. Три фирма има и Николай Славеев. Борис Дали има две, но с широк обхват на дейност - извън пеенето той се занимава с реставрация на стари мебели.

На себе си е кръстила фирмата си Глория - “Глория мюзик”. Освен че развива концертна дейност чрез нея, Галина Пенева Иванова е собственик и на звукозаписно студио в гаража на къщата си в столичния квартал Павлово.

Преди време Рени въртеше музикалният клуб “Планета” в съдружие с музиканта Емил Коларов. Деси Слава пък бе собственик за известно време на музикална телевизия, която не прокопса, и певицата се отказа от нея.