Грандиозна война се развихри след края на предаването "Като две капки вода". Мнозина зрители и певци са недоволни, че Фики Стораро, който водеше убедително през целия сезон, накрая бе класиран втори за сметка на Рафи, който грабна първото място. Много известни и неизвестни личности обявиха, че финалът е нагласен, а победителят неоснователен. Сред недоволните е и братът на Фики - Емрах. Той използва социалните мрежи, за да заяви позицията си, че според него има нещо гнило във второто място на батко му.

"Много нагласена работа" - кратко и ясно посочва Емрах, добавяйки две капки към статуса си. Младежът е категоричен, че Фики е истинският победил в имитаторското шоу, тъй като е любимец на народа. Имитацията на Елвис Пресли не донесе победата на Фикрет и първото място грабна Рафи с изключителния образ на Васил Найденов. На трето и четвърто място се класираха Михаела Маринова и Милица Гладнишка.

Не само кланът Стораро смята, че Фикрет е трябвало да грабне голямата награда. Пред "България днес" фолкзвездата Роксана, която бе сред колегите, които подкрепят Фики през цялото време на сезон девети, заяви, че именно той е победител."Фики е победителят на публиката! Той беше перфектен във всеки един епизод, той няма слабо място" - смята Роксана и допълва: "Не знам защо се поставя под съмнение възпитанието му. Това не е роля за пред камери. Цялото семейство са много достойни хора, много културни и възпитани, а той - най-много."

Няма измама или нагласен вот, категорични са от екипа на предаването. "Подобни мнения няма какво да се коментират. Хората гласуват и вотът винаги е реален!" - отсича пред вестника пиарът на "Капките". Фики имаше безрезервната подкрепа на цялата попфолк гилдия. Редица колеги не спряха да агитират феновете си да гласуват за Стораро. Десислава, Татяна, Анелия и още много други чалга звезди до последно се надяваха Фики да грабне победата за втора поредна година. Голямата звезда Йорданка Христова също апелираше да се гласува за него.

Рафи не остана по-назад. Безброй колеги на Бохосян като Дара Екимова и известната група "Дийп Зоун Проджект" подкрепиха суперталантливия певец. Актьорът Ненчо Балабанов го похвали, че идеално е "пипнал" образа на големия Васил Найденов. "Рафи, ти си луд, момче! Просто няма формат, който да не си спечелил!" - избухна водещият Павел Владимиров в социалните мрежи.

Сред хилядите почитатели на шоуто също се зародиха конспиративни теории за крайния вот. Феновете на предаването са разделени на два лагера - такива, които признават победата на Рафи, и тези, които смятат, че вотът е нагласен. Войната между чалга почитателите и върлите й противници не стихва въпреки края на шоуто. В мрежата се намеква най-вече за близкото приятелство между продуцента Халваджиян и Бохосян.

Това, което най-много дразни драгия зрител, е, че не се показват процентите на края на шоуто. "През цялото предаване му се радваха и го бутаха, на много места не беше чак толкова добър. Как Фики беше винаги на първо място в класирането и сега изведнъж Рафи победи, а и още повече, че с образа на Васил Найденов изобщо не се справи" - пише разбеснял се зрител.

"Фики е безспорен талант, но имаше и слаби образи. Рафи беше универсален и изключително добър през целия формат. Това, че е арменец и работи за Рачков, си го избийте от главите" - контрира го друг почитател на шоуто.

Конспирациите за нагласен вот и "побутване" на дадени участници се появяват всяка година по време на "Капките". В изминалия девети сезон, който събра най-големите звезди, стъпвали на сцената на имитаторското състезание, те също не отсъстваха. Въпреки че феновете са се настроили един срещу друг, между участниците кавги няма, категорични са всички те. Още от началото на шоуто всички до един обявиха, че не се състезават за първото място, а искат само да се забавляват и да се справят професионално с поставените задачи.

"Аз кола си имам... Артистите трябва да се борят за обичта на публиката, а не за някакви лъскави ламарини" - заяви на финала Милица, която се класира на четвърто място. Рафи бе големият победител и в първия сезон на имитаторското шоу у нас. Младият певец сподели в ефир, че след дълго затишие той отново намира стимул да работи и да се завърне със собствена музика.

Дали ще има десети сезон на "Като две капки вода", все още не е ясно. Шоуто е сред най-гледаните у нас и рейтингът му не пада през последните години. Зрителите са категорични, че искат да видят нови лица на екрана.

Провокация видяха зрителите в изпълнението на Къци Вапцаров на финала. Шоуменът избра да пее едно от парчетата на Азис, облечен в негово сако и обувки. Според зрителите Къци се опита да провокира Фънки с кючека. Фънки имаше период на хладни отношения с ромския славей, след като Азис го обвини в расизъм, а Вапцаров на няколко пъти в шоуто изразяваше недоволство от дадените му оценки.

За да подкрепи своята добра приятелка Софи Маринова, в публиката беше фолкзвездата Преслава. Тя бе в компанията на своята половинка Павел, когото не показва често. Софи избра на финала да имитира именно нея, а Преслава бе възхитена от изпълнението на Маринова.