В биографията си на лошо момче Чарли Шийн има няколко съдебни дела с порноактриси, всички до една просещи колосални обезщетения за нанесен побой.

Близките месеци могат да отбележат нова ера във финансовите отношения на комика със звездите от розовите филми, ако се докаже, че именно той е актьорът, сеещ СПИН под прикритие в Холивуд.

Ролята на ХИВ позитивен му бе приписана завчера от сайта thetoc.gr (Times of Change), след като седмица по-рано британският таблоид The Sun тиражира вестта за заразен плейбой от А групата на киното. Според изданието звездата крие проблема си от две години от страх, че продуцентите ще виждат в него само жертва на болестта, а не таланта му. В материала са дадени и жокери към самоличността на мъжа – той е наркоман, пристрастен към безразборния секс и проститутките,
 а в списъка му с бивши любовници влизат тв звезда, топ модел, награждавана актриса и религиозна кинозвезда.

Слухът, че Шийн е болен, а адвокатите му вече са купили мълчанието на една от бившите му партньорки, се тиражира лавинообразно, но все още не е коментиран официално. Известна с хапливия си хумор и остър изказ, звездата от „Психаротерапия” запазва пълно мълчание по темата и в социалните мрежи.

Междувременно в radaronline.com излязоха твърдения, че близките на Шийн го агитират да признае за вируса публично, тъй като с адекватно лечение той не би могъл да афектира ежедневието и снимачния му график.

„Той може да преобърне разбиранията на хората за ХИВ, показвайки им, че е смел и говори за проблема открито”, издават източници. Според сайта първите индикации за скандала се появили още през август миналата година, когато порноактриса подхвърлила пред колежки, че Шийн си е играл на руска рулетка със здравето й, преспивайки с нея след като е бил диагностициран. От тогава слухът за заболяването на телевизионния ас се завърта периодично в блогове и клюкарски сайтове.

В спекулациите за здравето на Чарли Шийн има и лека ирония – героят му в култовия ситком „Двама мъже и половина” бе „убит” именно чрез ХИВ-вирус през 2011 г., когато продуцентите го уволниха заради системни закъснения и пиянски изцепки на сет.