В продължение на три месеца холивудската актриса Чарлийз Терон е отделяла по пет часа на ден за тренировки по ММА.

Спортът не е част от уроците на звездата по самозащита, а ключ към най-новата й роля в киното – на фаталната агентка Лорийн Броутън, нагърбила се с нелеката задача да разбие шпионска група в Берлин през 80-те години, малко преди падането на стената.

„Атомна блондинка” ще излезе на големия екран това лято и ще служи като екранизация на комикса The Coldest City на Антъни Джонстън и Сам Харт.

„Счупих два зъба и се наложи да ми правят сериозна стоматологична операция. И то точно преди да заминем да снимаме в Будапеща.Буквално ми се разказа играта”, обясни наскоро Терон. Как да премята мъж с двойно по-голяма телесна маса от легнало положение я научил режисьорът на предстоящата лента Дейвид Лaйч („Джон Уик”).

В „Атомна блондинка” актрисата ще се изправи срещу групировка, убила друг таен агент, за когото се знае, че е пренасял секретна информация, предоставена му в Източния блок. В разплитането на загадката ще й помага шефът на полицията в Берлин, в чиято роля ще видим Джеймс Макавой. Двамата ще трябва да пренебрегнат собствените си странности, за да формират необичаен съюз, с който да неутрализират заплахата.