Звездата от кулинарното шоу Lord of The Chefs - готвачът Борис Петров, станал свидел на опит за арест на дядо, ядящ вафла в супермаркет, без да я е платил.

Един от най-добрите готвачи в България разказа възмутено в социалната мрежа за случката.

Ето какво написа във фейбук Борис Петров:

"Защо?
Днес докато бях на касата в кварталния супер маркет, забелязах някаква суматоха на изхода. Двама от охраната на супера разговаряха с един дядо, беше около 75-80 годишен, чист, но много скромно облечен. Доведаха го до касата явно, за да си плати нещо, което се беше опитал да изнесе. Доближавайки се до мен, видях, че стискаше една Вафличка Корни за 85ст., която вече беше почнал да яде, опитваше се да изкара някакви пари да я плати, извади 2 лева и тихичко каза на касиерката да си хване 85ст, следейки го зоркия поглед на охраната, който държеше и някакво киви, което явно беше и част от голямата находка.

Хванах дядото за ръката и казах на касиерката, че аз ще платя тази вафличка, той ме погледна в очите, а в ръката му потреперваше двулевката, очите му се навлажниха, мойте също, все едно за секунда ми разказа за цялата си болка. Събрах всички сили и му се усмихнах, казах му, че всичко е наред, а в гърдите ми се появи онова кълбо от толкова мъка, пълна с жал толкова силна, че единственото, което чуствах, е болка толков силна , че нямах сили да обвиния никой, държава, правителство, синовете и дъщерите му, с колите им и ипотеките, нищо просто болка която не ми дава мира и ме боли още, единственото за което ми остава сила е,
-Защо?"