Митичният италиански певец Адриано Челентано ще бъде гвоздеят в програмата на следващия сезон на телевизионната мрежа на Берлускони „Медиасет”.

Скоро по Канале Чинкуе на магната ще се появи проектът „Адриан” – анимационна поредица с паметни моменти от кариерата на Челентано и негови лични откровения и забавни разкази.

Артистът бунтар, който е всеизвестен със своята несговорчивост към медиите и нежеланието си да се появява на екран, лично ще представи рисувания филм.

„Това ще е телевизионният хит на годината – голямо събитие, но и история, която трябва да бъде разказана”, изтъква вицепрезидентът, изпълнителен директор на „Медиасет” и син на неколкократния експремиер на Италия – Пиер Силвио Берлускони.

Рисуваният филм „Адриан” превръща персонажа Челентано в анимационен герой, създаден от известния илюстратор Мило Манара. Саундтракът на сериала включва много от най-известните парчета от дългата кариера на певеца, към които прочутият филмов композитор Никола Пиовани - носител на „Оскар” за филма на Роберто Бенини „Животът е прекрасен”, ще добави и своя музика.

Подготовката на проекта се оказва дълга: за него се говори от 2009 г., когато компанията на Челентано комуникира главно с телевизия Скай. Разходите за поредицата, предвиждаща и живи включвания на певеца, според разчетите на Скай трябваше да бъдат около 14 милиона евро, но Берлускони-младши твърди, че при тях цифрите са доста по-ниски.

Сред плановете на „Медиасет” е и семеен сериал от 8 епизода, изпълнител на главната роля в който ще бъде друг обичан поп изпълнител – Джани Моранди.