Агентът на ЩИТ Наташа Романоф, известна като Черната вдовица /Скарлет Йохансон/ е сред най-изкусните шпиони и може би най-опитният убиец в света.

Въоръжена с разнообразен арсенал от специализирани оръжия от жила на паяци до осколочни бомби, както и с богат репертоар от бойни изкуства, уникално талантливата Романоф е един от топ агентите на директора Фюри и неразделна част от групата на Отмъстителите.

Както своята съименничка, Черната вдовица е сред най-смъртоносните от своя вид и е жена, която не може да бъде подценена или...забравена. Макар да е оставила своя отпечатък върху много мъже и престъпници, тя си остава енигматична фигура с тъмно минало и подозрително отношение. Може да си мислите, че знаете коя е Черната вдовица, но може да се окаже, че това което знаете е само дим и изкривени образи...

Родена в Русия и отгледана от тайните служби да бъде смъртоносен таен агент, Наташа Романоф е брилянта ученичка, атлет и танцьорка. Чрез биологична промяна в програмата „Черната вдовица” тя се дипломира с отличие и веднага поема задгранични мисии, които я изправят в директен сблъсък с американските герои Железният човек и Ястребовото око. В началото Наташа оперира като цивилен агент, но много скоро се сдобива със специално създаден за нея костюм и оръжия, които прилягат на персоната й на паяк и на кодовото й име.



Таланта и уменията на Наташа я превръщат в първокласен кандидат за участие в инициативата „Отмъстителите” и тя не само става част от екипа, но за известно време се превръща и в техен лидер.

Какво крие бъдещето за една от най-смъртоносните жени на планетата може да определи само нейното желание за действие и вкусът й към приключенията.

Скарлет Йохансон, която изпълнява ролята на Черната вдовица е повече от щастлива да се превъплъти отново в червенокосата Наташа Романоф в „Отмъстителите”.

Талантливата актриса споделя, че е голям фен на героинята си и се радва, че почитателите на Marvel я харесват в тази роля, която за първи път изиграва в „Железният човек” 2. В сцените от филма, които изпълнява с друг от умелите агенти на ЩИТ – Ястребовото око (Джереми Ренър), зрителите ще видят част от тяхната история в миналото и дългогодишната им съвместна работа.