Плеймейтката Златка Димитрова от Бургас, известна още като Черната Златка, стана безапелационния победил в тазгодишното издание на „Биг брадър Ол старс”.

Златка използва шоуто, за да популяризира благотворителната си кауза. В нея тя събира пари за Боби, който не може да ходи. По-рано в шоуто приятелят на Златка – Миро, намекна, че тя ще се откаже от наградата – скъп автомобил, в полза на каузата си.

Златка потвърди новината и заяви, че джипът ще бъде продаден.

- Злати, джипът през фондацията ти ли ще бъде продаден?
- Не, не през фондацията. Направо на Боби ще бъде дарен.

- А кой ще го продаде, защото Боби едва ли ще може сам да го направи?
- Точно не съм запозната как ще стане тази процедура, тъй като тепърва ще се изяснява това с продуцентите. Върнала съм ключовете така или иначе, а стойността на колата ще бъде преведена по сметката на Боби. Това обаче ще го решим в началото на следващата седмица как точно ще стане, защото самата кола е платена вече от продуцентите. При всяко положение парите ще бъдат преведени на 100% и мога да кажа, че с тях, необходимата за лечението на Боби сума вече е събрана и той ще пътува. Хубавото е, че му дават 100% шанс да проходи отново.

- Кога ще замине той?
- В края на януари.



- Много плака в Къщата…
- Много ми се събра. Прекарах там цели два месеца. Освен това преживях огромна загуба – почина баща ми и това много ме разклати. Разклатиха ме и коментарите, които ме укоряваха защо пак съм влязла. Смятам, че съм взела правилното решение, по простата причина, че ако останех отвън нищо нямаше да мога да направя, а вътре все пак можех да апелирам за Боби. Ясно е, че решението ми е било правилно, защото нямаше как да събера тези 50-55 000 лева за един месец.

- Постъпвайки така обаче нито успя да си изживееш мъката, нито да я задържиш.
- Знаеш ли, мъката си я изживях по мой си начин. Точно в тези моменти плачех най-много, защото в мен бушуваха много чувства – от липсата на любим човек, от липсата на баща ми, от някои ситуации, които се случиха в Къщата като цяло и това много ме натъжаваше. Ани Владимирова много ми помогна да приема раздялата като част от живота. На много места пишеше, че съм психично болна едва ли не, но гледах много-много да не им обръщам внимание.

- По-скоро се твърдеше, че си неуравновесена като характер и свръхемоционална.
- Да, много съм емоционална. Аз така си изразявам мъката. Имам чувството, че ако задържа сълзите си, ще гръмна. Просто съм такъв човек.



- Защо обръщаш толкова много внимание на това, което се говори за теб?
- Защото все пак живея сред хора. Втората най-голяма награда за мен беше, че толкова много хора са ме подкрепили и са открили човешкото в мен. Таза част от човешките качества, която някъде като че ли се изгуби – добротата, човещината, съчувствието.

- Злати, какво всъщност работиш през последната година?
- Била съм модел, снимала съм се за филми, сериали, канят ме на партита като гост-звезда, за което получавам хонорар, участвала съм в много ревюта, снимала съм се в чужбина. Това ми носи доста добри доходи, не крия, че и моят приятел много ми е помагал. Никога не съм мислила, че ще се занимавам с това, което съм завършила – „финанси“, по простата причина, че не ме влече. За сметка на това винаги съм искала да се занимавам с благотворителност, винаги съм подкрепяла такива кампании. Фондацията ми е малка, сама си организирам всичко, защото нямам приходи, за да плащам на човек, който да ми помага, но смятам, че се справям добре. Още повече, че вече съм направила две кампании.

*Снимка: Bulphoto

- Миналата година също плака много в Къщата и сякаш беше по-обидена от коментарите за участието си, защото се скри от медиите накрая.
- Не искам да се връщам към това участие, защото ми беше много неприятно. В същото време ми се случи и най-хубавото нещо – заживях с моя приятел.

- Заради Миро ли плака толкова много?
- Да. Не знаех дали ще ме изчака. Това беше главният въпрос – не знаех какво ще се случи с нас. Аз съм човек, който не си пада по кратките връзки. Той ме спечели, защото е изключително отговорен освен, че има страхотна усмивка и е страхотен като мъж.

Интервю: Надежда Ненова, ''Блиц''