Черната Златка, която тези дни призна, че отново е сама и е разделена с фитнес инструкторът Кирил Танев си намери нова забежка. Този път обаче не става въпрос за нов мъж в живота й, а за хоби, с което да запълва свободното си време и да теши любовната си несполука.

Рисуването е новата и неочаквана страст на плеймейтката. Неподозираният й талант се проявява преди няколко години, когато започва да получава паник атаки и има чувството, че ще умре. За да се успокои, Димитрова хваща молива или химикалката и започва да рисува цветя и геометрични фигури. Заниманията пред статива наистина ѝ помагат и тя дори преодолява кризите без сериозни медикаменти, а само с хомеопатия.

След раздялата с бившия си приятел Танев, преди два месеца Златка вече решава да се посвети по-сериозно на рисуването. Първо твори с молив, а след това си купува акварели и статив и се учи сама от клипове в Ютюб. „Все още не съм овладяла напълно техниката, но много ми харесва и ме разтоварва. Доста бързо рисувам, една картина правя за около час. Не се приемам на сериозно, аз съм си аматьор, но така се чувствам в моя си свят. Наистина имам нуждата да го правя, и то с часове, по всяко време. Рисувам най-често пейзажи и любимите ми цветя, като всяка картина има своето послание и с нея се опитвам да разкажа някаква история“, разказва пред вестник „Галерия“ Златка. Тя вече има десетина творби и дори е подарила една на своя приятелка. Засега обаче не ги показва на близките си и не планира да подреди изложба. Няма намерение и да усъвършенства уменията си с уроци.

Златка е изцяло посветена на момченцето след раздялата с фитнес инструктора, с когото бяха заедно в продължение на две години. Горещият слух за края на връзката им обикаля светските среди от месец, а и във фейсбука й вече не присъстват техни общи снимки. „Да, вече не сме заедно от два месеца, но няма да коментирам нищо повече“, лаконична е моделката. Раздялата им изненада мнозина, защото двамата изглеждаха щастливи заедно, дори всички бяха убедени, че скоро ще вдигнат сватба. Златка тренираше под инструкциите на приятеля си и двамата имаха куп общи проекти, които заради нейната популярност се радваха на успех. Според запознати причината за разлъката им не е изневяра или трети човек. Просто в един момент разбрали, че не са един за друг и имат съвсем различни планове за бъдещето. Клюката дори гласи, че Кирил вече я е заменил с друга жена, с която го засичат все по-често в Бургас.

Златка и фитнес инструкторът се запознават в залата преди две години. Нейни приятели й го препоръчват като един от най-добрите в занаята, а в началото имат само служебни отношения. Месец по-късно обаче покрай тренировките прехвърчат флуиди и те стават двойка. И двамата имат по една връзка зад гърба си, от която и по едно дете. Той е баща на 10-годишна дъщеря, а Златка се радва на сина си Миро от дългогодишната си половинка Мирослав, с когото се разделиха окончателно през пролетта на 2019 година след седемгодишна връзка.