Златка Димитрова, която продължава с благотворителните си акции и след като спечели „Биг Брадър”, изригна във Фейсбук срещу безхаберието на държавата.

Повод за коментара й е съобщение, получено във връзка с новата й дарителска кампания.

Тя потърсила в Англия помощ за 11-месечната Вики, която се нуждае от средства за лечение в Германия. Контактувайки с хора там, плеймейтката си писала с българка, която й разказала: „Тук (в Англия) никъде не съм чувала или виждала апели за помощ на болни и не знам. Мисля, че държавата им помага тук”.

Тази информация толкова възмути Черната Златка, че тя изригна (цитираме без редакция): „Приятели, моля ви прочетете, това, което аз получих, търсейки помощ( за Вики) и зад граница - Англия! И после ми кажете: В каква държава живеем????? Защо само тук вс е в краката надолу????”. Изглежда толкова се е развълнувала от информацията, че чак е объркала популярния израз „с краката нагоре”.

Новата кауза на Златка е 11-месечната Виктория, която е с мозъчен тумор. Тя не може да бъде оперирана, защото може да изгуби зрението си. Необходимо е спешно лечение в Германия, за което са нужни 113 850 евро.

Банковата сметка за набиране на средства е:
Societe Generale Експресбанк
BIC Code: TTBBG22

Оставен е и мейл за желаещи да помогнат от чужбина: Dani84sl@yahoo.com.

Очаква се в скоро време да бъде открита и дарителска DMS линия.

След като Златка стана популярна с набирането на средства с благотворителна цел, измамници се опитаха да се възползват от името й. Беше създаден фалшив Фейсбук профил на плеймейтката, който уж призовава за събиране на средства за 7-годишната Наталия от Бургас. Оказа се, че близките на детето наистина събират пари за лечението й, но на фалшивия профил бяха изписани различни номера за изпращане на SMS и банкова сметка, пише blitz.bg.