За радост на страстните поддръжници на фентъзи жанра в България, на 23 септември 2014 г. излиза от печат дългоочакваният роман на Джо Абъркромби „Червена страна“.

„Червена страна“ (превод: Александър Ганчев) е бестселър на „Ню Йорк Таймс“ и пренася почитателите на автора в свят, който те добре познават – света на „Герои“ и на трилогията „Първият закон“.

Темпъл е човек с множество таланти, десетки професии и завидната дарба да избира винаги лекия път, а това е важно, когато целият ти живот е минал в страх и бягство.

Но накъде да побегнеш, когато лекият път те е отвел до кръстопът? Никой не е нито само страхливец, нито само герой, отново ни напомня Абъркромби, всичко зависи от това как ще се стекат обстоятелствата.

Джо Абъркромби е роден през 1974 г., завършва Кралското училище в Ланкастър и психология в Манчестърския университет. Името му отдавна е синоним на храбър език, ярки герои и пълнокръвни сюжети. Неизтощимото въображение и богатството на световете, които Абъркромби изгражда, отрежда на произведенията му неприкосновено място сред най-добрите образци във фентъзи жанра. Благодарение на „Колибри“ българската публика вече познава епичната трилогия „Първият закон“, както и чутовния екшън „Герои“.