Отне ми цяла вечност да го върна към живите“, казва Карис ван Хутен за ключовата сцена с възкресението на Джон Сноу в епизод 2 от шестия сезон на „Игра на тронове“.

Режисьорът Джереми Подесва искал да изпипа мечтания от всички фенове на сериала момент с хирургическа прецизност и снимал ритуала със заклинанията от всеки възможен ъгъл, което накарало Червената жрица да докосва и мие Сноу с часове. „Обтривах с мокра кърпа трупа му около 50 пъти.

Със сигурност имаше доста хора, които в този момент ми завиждаха, включително майка ми и сестра ми. Шегувах се за това с Кит (б.а. Харингтън, секссимволът в кожата на лорд-командира на Нощния страж). Казвах му: „Само ако майка ми можеше да види това“, а той започваше да се смее с глас“, спомня си чаровната холандка.

В интервю за Entertainment Weekly Харингтън признава, че е изкарал с удоволствие снимките на първите два епизода в хоризонтална поза. Да лежи безжизнен на гърба си е изключителна екстра в предвид тежките екшънсцени и зверския студ, с които свързва работата си в шоуто до момента.

Моментът, в койти Мелисандра го връща сред живите, той сравнява с мокра тийнмечта – лежиш си гол на топло и Карис ван Хутен те мие“. В предстоящите епизоди Сноу не само ще се развихри на 150%, но ще се прости и с прословутите си къдрици. Косата на героя става значително по-къса и той ще я носи прибрана в опашка.