Четвъртото издание на фестивала „Опера в парка” бе открито миналата вечер с балетите „Кармен” по музика на Бизе - Шчедрин и „Рапсодия в синьо” по музика на Джордж Гершуин.

Директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов и заместник-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов откриха официално фестивала, който се провежда в парка на Националната военна академия „Г. С. Раковски” под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Акад. Карталов приветства зрителите с  думите, че за артистите няма по-важно нещо от „нейно величество публиката” и всичките им усилия са насочени да удовлетворят очакванията за духовна наслада от преживяното.

За четвърта поредна година жители и гости на столицата от цял свят се насладиха на изпълненията на артистите от Софийската опера и балет като ги аплодираха бурно след изпълненията.

Проектът се съфинансира от Столична община. Той е част от Календара  на културните събития на Столична община за 2013 г. и се реализира в  подкрепа на кандидатурата на София  и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

Снимки: Виктор Викторов