Анонсиран като "най-доброто от два свята" новата LGA 1155 платформа на компанията ще се появи след около четири седмици.

Новите Z68 базирани дънни платки ще наследят всички предимства на аналозите си от серията P67 (овърклок функции, multi-GPU поддръжка, вграден видео изход плюс възможности за повишаване тактовата честота на графичните ядра вградени в процесорите Sandy Bridge.

Z68 ще оглавят LGA 1155 линията на Intel и ще са ориентирани най-вече към хората, планиращи да използват по активно интегрираното Intel HD видео. Освен това с помощта на софтуера Virtu на LucidLogix тези дъна ще поддържат функции подобни на тези които предлага технологията Nvidia Optimus - т.е. динамично превключване между вградена и дискретна графика в зависимост от натоварването върху системата.

Чипсетът Z68 ще предлага още RST SSD кеширане - опция позволяваща използването на инсталирано в системата твърдотелно устройство за кеширане върху него на често използвани данни, намиращи се върху твърдият диск на компютъра, пише hicomm.bg.