"Моята любов понякога приема доста екстравагантни форми на изразяване. Но се опитвам всеки ден да бъда внимателен и мил към Даниела. Най-важното за всяка жена е да има истински мъж до себе си. Дискредитираният от соца 8 март ми напомня за тържествата в детската градина, за които всички ние правехме картички с "мила мамо", и за купоните в "службата", където колежките предпочитат да празнуват с колегите, вместо със съпрузите си вкъщи. Но винаги започвам въпросния ден с кокичета в ръка", споделя Чочо Попйорданов.

Той и Даниела се познават от 11-годишни. Тя е първата, на която бъдещият плейбой на родното кино и театър казва: "Обичам те." Тъкмо тази му обич поне от десетилетие го държи на повърхността в безумната ни действителност. Даниела е до него по време на най-тежките му житейски моменти. Дамата, която стъпва здраво по земята, му прощава въздушните глезотии. Чочо дори не изпитва необходимост от брачни клетви. На единия си безименен пръст има татуиран кръст - вместо халка.

"Даниела и бездруго се оказа спасителният пояс в доста бурното ми море, от което нямаше излизане. Може би сам съм си го предвиждал, след като се влюбих в нея още когато бях на 11. Първото ми замайване в живота. Не съм сигурен дали тогава тя веднага отвърна на чувствата ми. Беше доста консервативна - като истинска македонка", разказва актьорът.

Според Попйорданов-младши душевните кризи могат да съсипят и най-стабилния мъжкар, ако до него не стои някоя Ева с акъла си - като неговата Даниела.

"Какво се случва в България - живеем в лъжа, разминаваме се заради абсолютното отчуждение. Не се чуваме, не се срещаме. Може би заради това толкова държа на Даниела. Но без войната между половете няма привличане. Разбира се, ако говорим за истински човеци. Когато минусът е минус, а плюсът е плюс. Когато той е Адам, а тя е Ева, а не Ево-Адам. Тогава става мазня."

Чочо тук и сега твърди, че в биографията му на разбивач на женски сърца има много митове и легенди, които с годините и с времето все повече започват да се рушат.

"Никога не съм държал на този имидж, нито съм го подгрявал умишлено." Факт е обаче, че докато е в казармата, прави зулуми от любов към Даниела, заради които дори попада в ареста, пише blitz.bg.