8 май е бил плануван като щастлива дата за талантливия български актьор Чочо Попйорданов.

Именно в този ден се очаквало да бъде официално осиновено отдавна чаканото дете от него и приятелката му Даниела, пише "168 часа".

Вместо това да бъде светъл ден за двамата, именно на същата дата се състоя поклонението и погребението на легендата от родната ни сцена. Той загина 3 дни преди датата, на която трябваше да стане родител.

За плановете на двамата за осиновяване е известно отдавна. Актьорът кандидатства да бъде баща още през 2011 г. заедно с половинката си. Тогава обаче не беше одобрен и трябваше в рамките на година да покаже на социалните работници, че може да изпълнява отговорната роля.

Малко преди смъртта си Чочо Попйорданов вече е бил напълно готов за родител.

Един месец дете е живяло при него и Даниела като подготовка, преди да бъде осиновено, твърдят източници на вестника.

Очевидно двамата са се справяли добре с отглеждането му, защото е било предвидено то официално да стане част от семейството им.
За желанието на двойката да бъдат родители потвърди и близката приятелка на Чочо Попйорданов - дъщерята на Тодор Колев - Албена Колева.

След два неуспешни брака, Чочо Попйорданов се върна при първата си голяма любов - Даниела, с която се познават още от ученическите им години. Актьорът
не направи голямата крачка да стане баща нито с първата си съпруга - Хилда Казасян, нито с втората - Йоана Буковска. Решението за дете взе, след като се събра отново с Даниела.

*Даниела е първата любов на Чочо още от ученическите им години

Актьорът почина на Великден, след като ден по-рано падна от два метра височина. Инцидентът е станал, докато Чочо е бил на гроба на майка си, която почина наскоро. Заедно с него в деня на инцидента е била приятелката му Даниела. Двамата са садили цветя.

Рано сутринта в неделя стана ясно, че заради множеството травми актьорът не е успял да се пребори с комата, в която беше изпаднал.

Междувременно една гримьорна на втория етаж в Народния театър остава да свети денонощно. Светлината в светая светих на Чочо Попйорданов ще струи върху старателно подредените пиеси на неговото бюро.

Драматургичните текстове сякаш са в очакване някой всеки момент да ги отвори. Подредени са грижливо - всичките в бели папки.

"Няма да загасвам светлината. Нека да му е светло на Чочката, въпреки че душата му обитава в други измерения", казва актьорът Валентин Танев.

Двамата с Петър Попйорданов делят гримьорната в Народния повече от десет години. Стаята е тясна, но е заредена с усещане за истински театър. Такъв, какъвто могат да изиграят актьори от величината на Валентин Танев и Чочо Попйорданов.

"При нас беше така - Чочо разхвърля, а аз подреждам след него. Той беше по-буйният, а аз овладеният, по-уравновесеният", продължава актьорът.

*Силната връзка с Чочо не ще позволи на Танев да дели гримьорна с друг