Първото предложение на Лента за новата 2018 г. е американската драма „Чудо“, която ще успее да стопли сърцата ви за следващите 365 дни, защото разкрива една необиковена и вдъхновяваща семейна история. Филмът, който се разпространява благодарение на Лента, част от Нова Броудкастинг Груп, е екранизация по едноименния бестселър на Ар Джей Паласио, който Американската асоциация на книгоразпространителите отличава с наградата за най-добра детска книга.

Сюжетът разказва за 10-годишния Огъст Пулман (Джейкъб Трембли), който е роден с лицеви деформации и по тази причина не е посещавал училище, въпреки че е пети клас. За него това става възможно след като приключват задължителните операции. До този момент Оги е имал възможност да общува с неголям кръг от хора, но всичко това се променя, защото родителите му Изабел (Джулия Робъртс) и Нейт (Оуен Уилсън) Пулман решават да го пуснат на училище с останалите деца. Това е трудно решение за тях, защото са притеснени от това дали детето им ще бъде отблъснато и наранено. И наистина Оги става най-интересното дете в местния пети клас.



Не е изненадващо, че част от децата не се отнасят добре с Оги и започват да му се подиграват. Въпреки това и факта, че го изолират по време на обяд в училище, той все пак успява да привлече приятели на своя страна, които проявяват състрадание и успяват да го приемат такъв, какъвто е.

Благодарение на изключителната смелост на Оги и неговото голямо израстване, той разбира, че не може да бъде част от тълпата, когато му е отредено да изпъкне с качества пред другите. Така Оги се превръща в истинска сензация в своето училище.

Сценарист и режисьор на 113-минутната лента е Стивън Чбоски, който става известен след написването на своята новела-бестселър на New York Times "Предимството да бъдеш аутсайдер", 2012 г. Сред главните актьори блестят Джулия Робъртс и Оуен Уилсън, чиято великолепна актьорска игра показва по уникален начин истинското търпение и любов с които могат да са „въоръжени“ родителите. Ролята на Огъст играе Джейкъб Трембли, който успя да стане любимец на Холивуд и го познаваме от "Стая" (2015 г.) и „Смърфовете 2“.