Нова версия на обичаната песен „Йовано, Йованке“ събра българските и македонски изпълнители. Тя български квартет Destiny с най-популярното дуо от Македония - Дац & Александар (любимци на българската публика с „Корона Чао“). „Казват, че когато нещо се прави с любов е „обречено на успех“, а ако имате „любовен паспорт“, тогава е „любов без граници“. Нашият своеобразен паспорт е мелодията „Йовано, Йованке“. С нея пътуваме свободно, без граници и без препятствия по маршрута Македония-България и обратно, колкото пъти искаме и с широки усмивки на лицата“, споделят изпълнителите.


Известната народна песен е специално аранжирана за двата състава от доказания италиански тандем - композитора Маурицио Абени и тонрежисьора Марко Страчони. Видеото е заснето в Националния музей „Земята и хората“ в сърцето на София под опитния режисьорски поглед на Тошко Чапкънов и неговия екип.

„Този проект не е просто обикновена песен или кавър версия, това е сближаване между нашите два народа. Знаейки, че за музиката, любовта и красотата няма граници, ние сме сигурни, че сме направили правилната стъпка към силната прегръдка и безкрайна любов между нашите народи!