Автентичният звук на трип-хоп формацията Mind Trips, в комбинация с характерните вокали на Алекс Раева и дълбокия текст на “Too Many Lies“, са причината едноименния сингъл да получи висока оценка от меломаните. Лирик-видеото на песента подчертава силата на текста, написан от Алекс Раева. Всяка една дума и фраза са преминавали през съзнанието ни през последната необичайна година и са ни карали да се замислим. Тракът носи едновременно музикална наслада и съдържание, които ни предизвикват да го слушаме отново и отново.

Mind Trips започват работата си по “Too Many Lies” в края на 2020 година. Както обикновено музикантите творят заедно и всеки един от тях има своя собствен принос за естетския звук на формацията. През 2018 г. Алекс Раева се присъединява към Aлександър Георгиев – китара, Бурян Маслев – бас, Владимир Митин – тромпет, Панайот Ангелов – перкусии, Стефан Цеков – барабани, Ясмин Исинов – клавир и оттогава групата е изключитено продуктивна.

В момента Mind Trips работят върху новия си албум, като споделят, че за тяхна радост през последните години откриват сред феновете си все по-млади хора и това е мотивацията им да продължават да създават качествен трип-хоп, чил аут, фънк и джаз.
„Too Many Lies” вече е достъпна във всички стрийминг платформи (https://backl.ink/145872100), а лирик-видеото е качено в YouTube канала на лейбъла Монте Мюзик.