БНТ показа песента, с която Поли Генова ще представи България на музикалния конкурс "Евровизия 2016".

"If love was a crime" ("Ако любовта беше престъпление") звуча на премиерата на новия сезон на "Под прикритие", а вчера бе официално представена от националната телевизия.

Кадри от сериала са използвани и във видеото към нея. Зад създаването на "If love was a crime" стои международен екип от композитори и музикални продуценти - Борислав Миланов, Себастиан Арман и Йоаким Бо Персон. В изпълнението на музиката се включи Теодосий Спасов. Поли Генова е съавтор на текста и активно участва в творческия процес.

Изборът на песента бе направен от музикантите и композитори Дани Милев, Стоян Янкулов-Стунджи, Красимир Гюлмезов и директора на Националното музикално училище "Любомир Пипков" Милка Митева, както и от представители на БНТ. Текстът отправя послание за силата на любовта и смелостта, която притежават обичащите хора.

"Евровизия" ще се проведе в шведската столица Стокхолм през май. Изпълнители от 43 страни ще се качат на сцената в "Глобен Арена". Това ще бъде второ участие на Поли Генова в конкурса - през 2011 г. тя представи страната ни с песента "На инат".