На 7 септември Марк Леви пак ще ни срещне с Андрю Стилман, амбициозния репортер на „Ню Йорк Таймс”, герой на издадения у нас бестселър „Втори шанс”.

В „Чувство, по-силно от страха“ (превод: Галина Меламед, 320 стр., цена: 17 лв.) Стилман се впуска в разследване с критична развръзка, за да спаси живота на загадъчна жена. В останките на един самолет, замръзнал в ледовете на Монблан, прелестната Сюзи Бейкър намира документ, който би могъл да спаси семейството й, обвинено в предателство. Но това откритие привлича вниманието на американските тайни служби. Флиртувайки с теми като шпионажа, геополитиката и екологията, авторът ни предлага брилянтна демонстрация на опитите за манипулация, като насища фабулата с напрежение, догадки и изненадващи обрати.

Според резултатите от ексклузивно проучване на „Льо Фигаро“, проведено наскоро по повод Салона на книгата в Париж, Марк Леви е най-предпочитаният съвременен френски писател. Общите продажби на неговите 16 романа, преведени на 49 езика, надхвърлят 33 милиона екземпляра. Творчеството му не се побира в жанрови рамки. Още първият му роман „Ами ако това беше истина“, му носи световна слава. Книгата е екранизирана през 2005 г. с участието на Рийс Уидърспун, преведена е на близо 40 езика и е издадена в трийсет и пет страни.