Чакането свърши - Cirque du Soleil пристига в България, за да ни привлече в маскарада на хитовия си спектакъл Saltimbanco.

Трупата ще остане в София три дни, в които ще изнесе пет шоута в столичната зала „Арена Армеец”. Желаещите да се гмурнат в цветовете на дъгата могат да събудят детето в себе си (или в съседната стая) на 3 февруари (петък) от 20 ч. Акробатичната феерия на клиновете ще омагьосва с блясък и хореография и през уикенда, на 4 (от 16 ч. и 20 ч.) и 5 февруари (от 14 ч. и 18 ч.).

В постановката ще разтегнат мускули 50 участници от 20 страни. Билетите влизат в продажба от утре на касите на залата и онлайн на ticketpro.bg. Минималната инвестиция за воайорска позиция до сцената е 40 лв., а максималната - 120 лв. Ценните пасове се котират и на цени от 55, 70, 85 и 100 лв.

Saltimbanco е вдъхновен от атмосферата на метрополиса и колоритните човешки породи, виреещи под похлупака му. Името му произлиза от италианското altare in banco и буквално означава „да подскочиш от мястото си”.

С феноменална гъвкавост, мимика и тонизиращи зрението костюми акробатите пресъздават странностите и приликите между социалните групи, уличната глъчка и атмосферата в извисяващите се над тях небостъргачи, пише в. "Монитор".

Бънджи трикове, ефектни жонгльори и противоречащи на гравитацията танци ще наелектризират сетивата на присъстващите. За сълзите от смях пък ще се погрижат вещи в занаята клоуни.

Еклектичните образи са изградени в бароков стил и обещават да пренесат съзнанието ни във футуристичен град, където многообразието ухае на оптимизъм.