Coca-Cola стартира новата си рекламна кампания „Отворени както никога преди“, която е и първият творчески проект на марката, откакто COVID-19 промени света по много начини.

През април Coca-Cola временно преустанови рекламната си комуникация на глобално ниво и в България, за да пренасочи своите ресурси в подкрепа на местните общности и най-засегнатите си търговски партньори. Заедно със своите бутилиращи партньори и Фондацията Кока-Кола, компанията обяви, че ще дари над 100 млн. долара в световен мащаб. Приносът в България е близо 1 100 000 лева в подкрепа на усилията за справяне с последиците от COVID-19 в най-засегнатите общности, както и за поредица от активности, подпомагащи възстановяването на малкия бизнес и HoReCa индустрията в страната.

Сега Coca-Cola се завръща с новата си глобална кампания „Отворени както никога преди“. Тя е разработена от 72andSunny Amsterdam, отбелязвайки периода на културни и социални промени. Кампанията започва с вдъхновяващо послание - поема, написана специално за Coca-Cola от британския поет, носител на световни награди, George The Poet.

Стиховете са посветени на новите възможности, които всички ние откриваме във времената на социална дистанция, и призовават да бъдем „отворени както никога преди“ и да оценим всичко, което досега сме приемали за даденост. Думите на George ни насърчават да бъдем „отворени към промяна“, да гледаме на нещата през различна призма и да откриваме нови възможности в „новото нормално“.

„Отворени както никога преди“ е кампания, основана на нашето вярване, че не е нужно да се връщаме „обратно“ към нормалното, а да продължим напред и да направим света около нас не просто по-различен, но и по-добър. Кампанията подкрепя също и нашите търговски партньори – хотели, кафета и ресторанти, голяма част от които ще възобновят своята работа след изключително трудни времена за индустрията, но които винаги са били част от нашето семейство“, сподели Евелин де Лирснайдер, изпълнителен директор на Кока-Кола България.

Кампанията ще стартира с послания за промяна и ще продължи с програма от дейности през годината и през 2021 година. Голяма част тях ще бъдат насочени в подкрепа на местни хотели, кафета и ресторанти, които са от огромно значение за местните общности и в момента възобновяват своята дейност.

Те ще включват:
Дигитални активности, които целят да ни напомнят за всички щастливи моменти, които сме преживели сами или с близки, в местните кафета, ресторанти и барове, и които ще ни приканят с отварянето им отново да започнем да оценяваме моментите, които може би преди сме приемали за даденост.
Подкрепа към HoReCa партньорите на компанията (хотели, кафета и ресторанти), предоставяйки им допълнителни ресурси и възможност да създадат свои реклами. Тази нова платформа позволява на Coca-Cola да демонстрира своята подкрепа към индустрията, спонсорирайки реклами на 800 заведения в България и помагайки на партньорите на компанията да информират аудиторията си, че възобновяват своята дейност.
Служителите и потребителите също ще бъдат насърчени да подкрепят местните заведения чрез кампания в дигиталните медии.

Кампанията „Отворени както никога преди“ (#openlikeneverbefore) цели и да провокира хората да помислят какво искат да бъде различно и към какво ще бъдат отворени, както никога преди.

Допълнителна част от кампанията ще бъдат:
Части от вдъхновяващите думи на George The Poet, които ще бъдат използвани във външна реклама и дигиталните канали
30 сек. и 60 сек. ТВ и дигитална реклама, която също ще бъде включена и в допълнителна външна реклама
План с активности в дигиталните канали, които ще ангажират потребителите през цялата година
Лондонската комуникационна агенция Blurred работи заедно с 72andSunny Amsterdam в тази кампания.