Нежното лице на публицистиката от телевизия bbt Ива Стоянова сяда в стола на Николай Бареков, но вече по ТV7.

Журналистката ще е сред лицата на сутрешния блок и публицистиката в медията. Новината потвърди самият Бареков, който от 1 октомври вече официално е директор на новините, актуалните предавания и дирекция „Продукция” в телевизията. Популярният тв водещ ще се завърне и на екрана със собствена сутрешна рубрика в свой стил, в която ще се редуват с Ива Стоянова.

Зрителите познават Ива от новините на bbt и от седмичното й публицистично предаване „Пресечни точки”.

В професията е от 15 години като е минала през всички нива – репортер, редактор и водещ в различни печатни и електронни медии. „Наблюдавам я от години и много я харесвам като журналист. Има дефицит на лица в сериозната публицистика и Ива е от малкото качествени хора в тази сфера. Затова я поканих”, обясни Николай Бареков. „Споделям амбициите на екипа на TV7 да не сме просто една от националните телевизии, а тази, която зрителите все по-често ще избират”, каза Ива Стоянова.

Като всеки нов шеф и Бареков ще внесе промени в екипа си но съвсем леки. Повече ще наблегне на промените в съдържанието - увеличаване на публицистиката, включително във вечерните часове, засилване на новините и повече разследваща журналистика. „Ива е сред малкото нови хора, които поканих”, добавя журналистът.

И бърза да похвали Емил Кошлуков като най-сериозния публицист на телевизията. Репортерите на новините на ефирната телевизия също щели постепенно да „нагазят” в публицистичния жанр, а някои – и в разследванията. „Да достигнем bTV, Нова и БНТ по рейтинг – това са целите ми”, обобщава Бареков.
.