Насилието в дома на Ана е ежедневие от дълги години, а надеждата, че мъжът, когото някога толкова е обичала, ще се промени, отдавна е угаснала. Силите за бягство от тази жестока реалност също са я напуснали, докато нещо важно не преобръща живота и. Ще успее ли Ана да намери изгубения път към себе си?


Отговор на въпроса дава моноспектакълът на актрисата Тезджан Ферад – Джани „Прегръдката на ангела”. Тя се включва в каузата да помогне на жените, преживели насилие, чрез постановката, чиято премиера е на 25 ноември в Студио 5 на НДК. Екипът на спектакъла е изцяло дамски – режисьор е Магдалена Ралчева, позната с филмите си „Още нещо за любовта” и „12-ти „А”. Автор на прочувствената пиеса е Светлана Лажова.


Актрисата и писателката се срещат години преди това във виртуалното пространство на литературния сайт „Откровения”, където Лажова публикува свои творби. В началото това е комедиен монолог, но след това се превръща в текст за моноспектакъл.
„В сайта случайно попаднах на един монолог, който много ме впечатли, защото беше актуален, беше злободневен, беше много ярка комедия, а на мен ми се играеше комедия. Историята бе за една жена, която е завързала мъжа си в мазето. Това беше съвсем леко загатнато в монолога.

В последствие със Светлето Лажова решихме, че тази жена има някакви сериозни причини, за да стигне до там, че да завърже мъжа си в мазето. Замислихме се какво ли може да е и всъщност на бял свят излязоха доста сериозни теми”, споделя чаровната Джани. И добавя с горчивина: „За мен е огромен шок, колко актуална е тази тема в момента, когато сме решили да я реализираме. Доста ми е тъжно и шокиращо това нещо, защото всеки ден научавам някоя нова история за жена, която е била насилвана. Аз като актриса мога да помогна чрез театъра.”


„Режисьорката Магдалена Ралчева много хареса текста на Светла, хареса й, че финалът е позитивен. Най-важното е, че сме показали пътя, по който тази измъчвана жена се е измъкнала. И понеже Маги е кинорежисьор измисли как да вплете и киното в цялата работа”, открехна завесата около моноспектакъла Тезджан Ферад, чиито първи стъпки на сцената са в театъра в родната й Силистра. След това професионалният път на българката от турски произход продължава в кърджалийския театър. Преди време тя се снима и във филма „Дамасцена”.