В новия брой на “Автограф” гостува Дамян Попов.

Певецът споделя, че се чувства доволен от развитието на кариерата му до момента и от песните, които прави.

“Аз разделям моята скромна кариера на два периода – преди и след появата на песента “Не виждам без теб”. Покрай тази песен някак си така се завъртяха нещата, че тя ми донесе най-голям успех до момента, много добре се възприе от публиката и отбеляза най-голямата ротация в ефир, откакто съществувам като артист-изпълнител”, споделя Дамян.

Прави му впечатление, че след нея нещата за него самия са се улеснили. Усеща, че е започнал да става по-разпознаваем и за аудиторията, и за хората, които предлагат българска музика в ефира.



“След “Не виждам без теб” и песните “Щом те видя”, “Един милион” и сега и “Делено на две” нещата влязоха в нормален коловоз и успях да си намеря своето местенце в ефира. Не че преди това не съм имал хубави песни, но някак си не успявахме като че ли да ги наложим и липсваше повече доверие от страна на музикалните редактори и хората, които налагат българската музика у нас. Много трудно беше. Сега вече имам и подкрепата на телевизия “Планета”, която ми помага много за популяризирането на песните ми”.

Относно авторите, с които създава своите песни, изпълнителят казва, че обича да експериментира. Последните четири проекта са създадени с коренно различни екипи.



“Трудно е да намериш точния екип, защото хората малко или много трябва да те познават, да те усещат като изпълнител, да знаят какво би ти харесало и на теб самия и какво би изпял с кеф”, не крие Дамян Попов.

В момента певецът работи по завършването на дебютния си албум, който иска да е на пазара през есента.

“Правя това, което на мен ми доставя удоволствие и съответно си поемам и пасивите, и негативите. Но в крайна сметка това, което прави човек щастлив е възможността да сбъдва мечтите си. Имаше една такава мисъл. Аз се чувствам щастлив, когато сбъдвам всяка своя мечта. А една песен е като моя мечта. Всяка си я изживявам по своему, всяка си има своите емоции, всяка си я чувствам дори като мое дете, колкото и сантиментално да звучи”, споделя певецът.

Следващата му мечта е да работи по международен музикален проект. Това е и следващата крачка в неговата кариера. Трябва да опита да разшири кръгозора си и да направи мечтите си още по-големи.
В “Автограф” зрителите ще се срещнат с Миа – дуетната половинка на Дамян Попов в песента “Щом те видя”. Тя е жената, която може би познава най-добре певеца и която през последните години е до него и в хубави, и в тежки моменти. Тя ще разкаже интересни случки от живота им и ще разкрие кои са най-ценните качества на Дамян.